Is het mogelijk dat cannabis bederft?

Er zit geen definitieve houdbaarheidsdatum op cannabis net als voedsel. Dit wil echter niet zeggen dat uw cannabis hetzelfde zal zijn als u het maanden laat liggen. Het ligt allemaal aan hoe u het bewaard. Uw wiet zal er nog hetzelfde uitzien na een lange tijd. Hoewel u het nog wel kan roken, is de chemische structuur van de cannabis erg verandert. Het ligt allemaal aan de bewaarmethode. Hoe kunt u uw wiet nou het best bewaren?

Laat uw cannabis niet zomaar liggen

Wanneer u uw wiet niet goed bewaard kan het bruin en broos worden. Het is gelukkig geen enorme investering om uw wiet lang goed te houden. Er is namelijk een goedkope manier om wiet voor een lange tijd goed te houden.

Bewaar uw wiet in glazen potten

Wiet in glazen potten bewaren is een methode die veruit het meest is gebruikt. De potten zijn hard, luchtdicht en hierdoor geurloos. Houd er wel rekening mee dat u deze potten het best op donkere plekken met een koele temperatuur moet bewaren.

Wiet in de vriezer

Deze methode is vooral bedoeld om grote hoeveelheden voor een hele lange tijd te bewaren. Als u wiet in de vriezer wil bewaren, maak dan gebruik van twee plastic zakken over elkaar heen en wikkel dit vervolgens in aluminiumfolie. Het is echter wel belangrijk dat de wiet niet te maken krijgt met wisselende temperaturen. Als u het er dus eenmaal uit haalt is het niet verstandig om het nog in de vriezer te doen. Vergeet niet dat uw wiet wel goed gedroogd en gerijpt moet zijn voor het in de vriezer gestopt kan worden.