Verschillen tussen indica en sativa

Marihuana biedt veel verschillende voordelen. Er zijn een hoop verschillende marihuana soorten verkrijgbaar. Marihuana is echter in twee verschillende varianten te onderscheiden. Namelijk indica en sativa. Er zijn daarnaast ook Hybride soorten wiet, dit is een mix van indica en sativa. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze twee variaties?

Cannabis Indica

De Cannabis Indica plant wordt het meest gehaald uit landen als Pakistan, Afghanistan en India. Ze bloeien namelijk vooral in de wat drogere gebieden. Hierdoor zijn de planten wat meer struikachtig, dus wat korter en breder in lengte. Om meer zonlicht te vangen bevat de plant wat dikkere en grotere bladeren. Omdat de planten niet goed tegen luchtvochtigheid kunnen ontwikkelen ze zich snel in verhouding tot de Cannabis Sativa plant. Dit doen ze om de schimmelvorming te voorkomen die tijdens de herfst kan optreden.

Effecten

De effecten van de Cannabis Indica zijn vooral in het lichaam te voelen. Het geeft een verdovend effect en zorgt voor ontspanning. Dankzij het slome gevoel krijgt u het typische ‘stoned’ effect. Indica zou een perfecte soort kunnen zijn om te gebruiken bij bijvoorbeeld slaapproblemen.

Cannabis Sativa

Cannabis Sativa is vooral te vinden op plekken met een warm klimaat, waar het groeiseizoen lang en vruchtbaar is. Veel Sativa soorten zijn afkomstig uit landen zoals India, Mexico, Thailand en Colombia. Het kan bij een Sativa plant lang duren tot deze plant aan het bloeien is, namelijk tot wel 12 weken. De bladeren van de sativa plant zijn vaak lang en smal. Een Sativa plant kan ook erg hoog groeien, er zijn diverse soorten die in een buiten kwekerij tot wel 3 meter hoog kunnen groeien.

Effecten

Een van de grote eigenschappen van de Sativa soorten is dat u er niet moe van zal worden. Het geeft een high waarbij u zich actiever en meer helder zult voelen in vergelijking tot de high van een Indica soort.