Hoe verbeter ik mijn cannabis oogst?

Cannabis kweken kan een langdurig proces zijn. Wij snappen dat u dan uiteindelijk beloond wil worden met een goede oogst. Toch kan het eindresultaten soms erg tegenvallen. Hoe kunt er nou voor zorgen dat u het optimale resultaat uit uw cannabisplanten haalt? Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden.

Klimaatbeheersing

Het is enorm belangrijk om de planten in het juiste klimaat te laten groeien. Extreme hitte of kou kan hevige beschadiging aan uw planten opleveren. Een erg groot voordeel van uw planten binnen kweken is dat u volledig zelf de temperatuur kan beheersen. Dit kan door middel van warmtelampen en een ventilatiesysteem. Wij raden aan om de temperatuur overdag (met de lampen aan) te laten variëren tussen 21- en 29°C. In de nacht ligt de temperatuur tussen de 14- en 21°C. Zorg er daarnaast ook voor dat u de luchtvochtigheid in de gaten houdt.

Voldoende voeding geven

Voeding van de plant is enorm belangrijk voor het halen van een gewenst eindresultaat. Zorg er echter voor dat u uw plant niet te veel voedingstoffen geeft. Overbemesting van de plant is iets waar de plant zeker aan dood kan gaan. Overbemesting is op te merken als de punten van de bladeren geel beginnen te worden. Naast de juiste specifieke voeding vergt de plant ook een enorme hoeveelheid water.

Gebruik maken van latwerk

Een cannabisplant kan soms moeite hebben met zich ondersteunen tijdens het groeien. Probeer een cannabisplant de juiste structuur te geven voor betere ontwikkelingen. Latwerk is hier een perfecte oplossing voor. De planten kunnen hiermee rechtop staan en zullen gescheiden van elkaar blijven. Een houten latje naast de plant kan precies het extra steuntje zijn waardoor uw plant succesvol zal groeien.