Het kweken van je eigen cannabis

Zelf cannabis kweken is een leuk, maar tijdrovend karwei. Het kost niet alleen veel tijd, maar ook veel energie. Daar staat tegenover dat je het prachtige proces van zaadje tot cannabis helemaal kunt meemaken, je zelf de kwaliteit van de cannabis kunt bepalen en de mooie ervaring van het oogsten van je zelfgekweekte cannabis zal je nooit meer vergeten.

Wanneer je voor het eerst zelf cannabis gaat kweken, is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden zodat je weet wat je te wachten staat. Je bent dan op de hoogte van alle belangrijke aspecten van het kweken en je staat dan niet voor verrassingen als er dingen misgaan tijdens het kweken. Een goed begin is het halve werk!

Informatie opdoen

De eerste stap is om genoeg informatie op te doen. Lees in boeken en tijdschriften over cannabis kweken en bekijk filmpjes op het internet. Op YouTube staan bijvoorbeeld ontzettend veel filmpjes. Er bestaan ook verschillende cannabisforums waar je bij andere kwekers terecht kunt met vragen. Bijvoorbeeld www.wietforum.nl, forum.grasscity.com of www.cannabisknowledge.com. Op deze forums worden ervaringen en problemen gedeeld. Niet alleen door beginnende kwekers, maar ook door de meer ervaren kwekers. Dit is een goede manier om snel antwoord te krijgen op je vragen.

Binnen of buiten kweken

Voordat je alle benodigde materialen en zaden gaat aanschaffen, is het verstandig om te beslissen of je binnen of buiten gaat kweken. Wanneer je voor het eerst gaat kweken, kun je eens proberen om buiten een plantje te kweken. Dan weet je hoe het is en of het wel iets voor jou is, voordat je allerlei dure materialen aanschaft.

Aan de slag!

Als je genoeg informatie hebt verzameld en besloten hebt of je binnen of buiten gaat kweken, kun je echt aan de slag gaan. Op onze internetpagina vind je informatie over het bouwen van een kweekruimte, het ontkiemen van zaden, de bloei- en groeifases van je cannabisplant, eventuele problemen die je kunt tegenkomen, het oogsten van je cannabisplanten en nog veel meer. Heel veel succes ermee!