Geen onderdeel van een categorie

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke planten

Een probleem dat cannabiskwekers vaak tegenkomen, is het onderscheiden van mannelijke en vrouwelijke cannabisplanten. Om het verschil te begrijpen, moet je bekend zijn met de erfelijke functies van beide soorten.

Met reguliere cannabiszaden heb je 50% kans op een mannelijke plant en 50% kans op een vrouwelijke plant. Vrouwelijke planten produceren bloemen en wanneer deze bloemen geoogst en gedroogd worden, heb je cannabis. Mannelijke cannabisplanten produceren geen bloemen, maar zij geven pollen af die de vrouwelijke bloemen bestuiven. Wanneer de vrouwelijke plant bevrucht wordt, zal ze zaden gaan produceren in plaats van cannabis. Het THC-gehalte van de vrouwelijke plant zal afnemen en de buds zullen vol met zaden komen. Wanneer je cannabis wilt kweken, heb je dus vrouwelijke planten nodig. Wanneer je dan mannelijke planten in je kweekruimte hebt, moet je deze verwijderen. Maar hoe herken je mannelijke planten?

Mannelijke cannabisplanten
Mannelijke planten zijn vaak groot en dun, hebben weinig vertakkingen en slechts een aantal bladeren. Een mannelijke cannabisplant ziet er meestal ongezond uit, omdat deze voornamelijk in de hoogte groeit. Het wordt daardoor een hele dunne en slungelige plant. Een mannelijke cannabisplant heeft ronde bolletjes in de bladoksel, produceert geen bloemen en heeft een laag THC-gehalte. Je hebt een mannelijke cannabisplant alleen maar nodig als je zelf zaden wilt produceren. Als je cannabis wilt kweken, moet je de mannelijke planten in je kweekruimte verwijderen.

Vrouwelijke cannabisplanten
Vrouwelijke cannabisplanten zien er gezond en sterk uit en hebben veel vertakkingen. Ze groeien niet alleen maar in de hoogte, maar ook in de breedte. Aan het begin van de bloeiperiode krijgen vrouwelijke cannabisplanten haartjes aan de uiteindes van de vertakkingen. Ook kun je een vrouwelijke cannabisplant herkennen aan de bladoksels. Hier zie je bolletjes waaruit een haartje groeit. Wanneer je cannabis wilt kweken, heb je vrouwelijke cannabisplanten nodig. Vrouwelijke cannabisplanten produceren namelijk de bloemtoppen en hebben een hoog THC-gehalte. Wanneer je gefeminiseerde zaden koopt, heb je 95% kans op vrouwelijke planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *