Cannabis blogs, Kweektips

Hydrocultuur kweken

Hydrocultuur kweken is simpel gezegd het kweken op water basis. Dit is tot nu toe de meest geavanceerde manier van het kweken van cannabis. Volgens beroepsmatige kwekers levert dit ook het beste resultaat op. Bij Hydro kweken is het van belang om de voeding juist te doseren, waardoor het niet eenvoudig is om te kweken. Het is bij Hydrokweken van belang dat de wortels absoluut niet aan licht worden blootgesteld. Dit omdat door licht de voedingsstoffen worden afgebroken.

Hydrocultuur kweken met steenwol

Steenwol is licht, goedkoop en neemt veel water op. Steenwol is in iedere bouwmarkt of online growshop te vinden. Steenwol staat bekend om zijn hoge pH waarde. Wij adviseren dus om de pH waarde is te verlangen voordat je je plant of zaadje hierin zet. Hoe je je pH waarde controleert vindt kunt u hier lezen.

Hydrocultuur met kleikorrels

Kleikorrels zijn in elke bouwmarkt en online growshop verkrijgbaar. Kleikorrels hebben diverse voordelen zoals dat deze lang meegaan en hergebruikt kunnen worden. Kleikorrels absorberen het vocht waardoor dit lang vasthoudt en geleidelijk weer los laat. Echter kunnen de wortels zich minder goed nestelen. Wil je toch op kleikorrels kweken? Dan adviseren wij om de zaailing eerst in een blok met steenwol te zetten!

Benodigde producten om te kunnen kweken op Hydro